De basis van SEO – Deel 1

De basis van SEO

- Deel 1. De basis van Seo begint echt niet met goede zoekmachineoptimalisatie, de basis begint met een website die graag door iedereen wordt gelezen omdat er veel unieke content op staat, in principe zou je eigenlijk niks moeten doen en zouden de bezoekers vanzelf moeten komen, het meest belangrijk is en blijft, veel UNIEKE content.

Indien je toch meer bezoekers wil op je website, maar niet de website niet echt wil promoten, kan je SEO of zoekmachineoptimalisatie toepassen. Door SEO op je website toe te passen zal je website hoger in de organische zoekresultaten komen van bijvoorbeeld Google, Yahoo of Bing. Hou tijdens de optimalisatie steeds rekening dat de website gemaakt is voor de bezoekers en dat ze na hun bezoek een ervaring meer hebben. Als de zoekmachines dit zien zullen ze de site als meer ‘natuurlijk’ beschouwen en kan je al enkele plaatsen stijgen. Schrijf je rare teksten waar je een belangrijk zoekwoord overmatig veel laat voorkomen zal dit de zoekmachines eerder afschrikken om je website op een mooie positie in de organische resultaten te plaatsen. Er zijn natuurlijk wel een aantal basisregeltjes waar je je het beste aan kan houden.

Linkbuilding

Zorg bijvoorbeeld voor goede kwalitatieve inkomende links naar je website. Indien je een kwalitatieve website hebt zullen er vanzelf een aantal inkomende links komen, maar je kan op een aantal websites ook zelf een linkje plaatsen. Deze essentiële handeling noemt men linkbuilding. Maar wat zijn deze kwalitatieve links nu juist? Deze dofollow-links komen het beste van de oudere websites met een al een mooi linkprofiel waarbij er al weinig links naar andere websites geplaatst worden.

Lees verder…

rolonnkr@hotmail.com

About The Author

No Comments