Een lijst met nieuwsbriefleden opbouwen

Hoe bouw ik een lijst met nieuwsbriefleden op? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt door onze klanten. Daarom bespreken we in dit artikel hoe u een lijst met nieuwsbriefleden opbouwt en wat de kracht is van een digitale nieuwsbrief.

Waarom een e-mail lijst opbouwen?
Veel bezoekers op uw website komen ongetwijfeld binnen via Google, mond tot mond reclame, banners en andere websites. Vaak blijft het bij één bezoek, zeker als u een bedrijfs website heeft. Door de mogelijkheid te geven om een e-mailadres achter te laten kunt u vaker in contact komen met u (potentiële) klanten en er echt een band mee opbouwen. U zult hierdoor zien dat het aantal klanten van uw business groeit want herhaling is immers de kracht van reclame!

Het mooie is verder dat u een publiek heeft waarmee u direct kunt communiceren. Heeft u bijvoorbeeld een speciale aanbieding? Dan kunt u deze direct sturen naar uw e-mail bestand. Geen dure reclames in drukwerk maar een simpele en vaak kosteloze e-mail!

Hoe krijg ik nieuwsbriefleden op mijn lijst?
Veel websites geven de mogelijkheid om een e-mail adres achter te laten. Het probleem is vaak dat de mogelijkheid niet prominent in beeld staat en dat bezoekers niets voor een e-mail adres terugkrijgen. Het gevolg hiervan is dat vrijwel geen één bezoeker een e-mail adres achterlaat.

Onze tip: beloon uw klanten voor hun e-mail adres. Zo kunt u gratis diensten/goederen verloten onder de eerste 100 of 1000 inschrijvers. Maar ook gratis tips weg geven over uw vakgebied. Heeft u bijvoorbeeld een webdesign bureau? Geef dan tips aan uw klanten hoe zij zelf een website kunnen verbeteren.

De inhoud van uw nieuwsbrief
Als u eenmaal een bestand van e-mailadressen heeft is het belangrijk dat u varieert met de inhoud van uw nieuwsbrief. U moet namelijk onthouden dat een nieuwsbrief meerwaarde moet hebben voor uw bestand. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om regelmatig tips te geven uw vakgebied en om de lezers te informeren over updates binnen uw bedrijf. Uiteraard is een goede aanbieding sturen helemaal niet verkeerd maar doe het niet te vaak!

Links en informatie
digitale nieuwsbrief maken (online marketing bureau Web Oppep)
Cursus e-mail marketing (Eduvision Opleidingen)
Meer over e-mail marketing (Wikipedia)

rolonnkr@hotmail.com

About The Author

No Comments