Koffiezetten

Je kan op verschillende manieren een lekker kop koffie zetten. Elke methode van koffiezetten zal bepaalde eigenschappen meer of minder laten uitkomen. Er is dus geen perfecte manier, maar je kan wel opzoek gaan naar de methode die voor jouw de beste koffie oplevert.

Snelfiltermethode:

Je plaatst een papieren koffiefilter in een houder. Deze vult je met fijngemalen koffie waarop je je bijna kokend water giet.

Cafetière:

Scherp koffie met een grove maling in de cafetière. Giet vervolgens warm water in de cafetière en laat de koffie enkele minuten rusten. Druk de deksel van de cafetière naar beneden, giet uit en geniet van je koffie.

Mokka express:

Voor deze Italiaanse manier van koffiezetten heb je een moka express -apparaatje nodig. Dit is een eenvoudig achthoekig apparaatje dat je het fornuis plaatst. Het reservoir, dat zich onderaan bevindt vul je met water, wanneer het water begint te koken zal de waterdamp in contact komen met de koffie en vervolgens als koffie terecht komen in het bovenste reservoir.

Perculator:

De grof gemalen koffie bevindt zicht aan de bovenkant in een filter. Via een buisje komt het kokende water terecht in de filter met de koffie. De koffie druppelt vervolgens terug naar beneden.

Espresso:

Zeer fijn gemalen koffie, speciaal gebrand voor deze manier van zetten wordt in een metalen filter gedaan. Vervolgens wordt het water er onder hoge druk doorheen geduwd. Dit resulteert in een typische espresso.

Wil je meer informatie over koffie en hoe je de beste koffie kan zetten bezoek dan zeker onze site een boon voor koffie.

 

rolonnkr@hotmail.com

About The Author

No Comments