Waarom social media?

Wereldwijd is Social media overal te vinden, op tv, in de stad, in een tijdschrift en zelfs wanneer jij een nieuwe auto koopt, kun je lid worden van de Facebook pagina van jouw auto merk!  De markt is gigantisch groot, als we alleen bijvoorbeeld  Facebook onder de loep nemen. Deze community telt maar liefst meer dan een half miljard leden, 500 miljoen!

Daarom is Social Media goed voor jou bedrijf of site, niet alleen omdat de markt zo groot is, is het slim mee te doen aan deze rage. Ook omdat het je naamsbekendheid zal veranderen in positieve vorm. Als één iemand jouw pagina leuk vind, en die gene heeft weer vrienden dan zien die vrienden dat ook. Vinden hun dat ook leuk dan zien de vrienden van die vriend dat ook weer, dit gaat zo oneindig door.

Het geeft natuurlijk niet alleen naamsbekendheid maar het genereert ook traffic, omdat er zoals ik net al aangaf heel veel mensen zijn die gebruik maken van social media. Er zullen dus ook mensen zijn die jouw site vinden zonder dat ze er ooit op hebben Gegooglt.

Veel social media websites maken gebruik van no-follow tags. Dat betekend dat zoekmachines ze niet volgen. Toch scoren social media websites vaak erg goed in zoekmachines. Als mensen het bijv. op twitter het over jouw site hebben, en je URL noemen zien zoekmachines dat, dit is natuurlijk en niet gestimuleerd door de site. Google hecht hier veel waarde aan.

Ik kan dit verhaal oneindig lang maken, maar mocht je nog niet overtuigd zijn Google dan nog gerust even verder .

In een notendop: Social media is ongeloofelijk belangrijk als je kijkt naar SEO en het generen van traffic.

rolonnkr@hotmail.com

About The Author

No Comments