Welk domein kiezen?

Voordat je begint met een website is het natuurlijk van belang dat je een goed en sterk domeinnaam hebt. Omdat er al miljoenen domeinen zijn geregistreerd is het meestal heel moeilijk om een goed domein te kunnen registeren.

Welke extensie?
Als je bedrijf in Nederland te werk gaat is een .nl extentie gewoon simpel weg het beste. In België is dit uiteraard .be. Dit omdat Nederlandse bezoekers veel eerder een .nl onthouden, en in de Nederlandse Google vind je geen tot bijna geen .be extenties voor bij komen. Probeer daarom altijd een extentie te nemen wat het beste bij je doelgroep past.  Nl domeinnamen of .be extenties  (.com, net, etc.) zijn de beste keuze om te registreren als je een keus hebt, dit omdat er meer waarde gehecht word door Google aan .nl of .be extenties (etc.).  Bij een internationale site is het gewoon het beste een .com te nemen. Hier kan je uiteraard de .nl aan vast koppelen, maar dit geldt voor elk domein.


Welke woorden?
Daarna moet je natuurlijk ook een domein verzinnen. Meestal is het gewoon het handigst om uw bedrijfsnaam te registreren.  Je kan dan altijd nog domeinen aan het hoofddomein koppelen die bijv. key words waar jouw site overgaat in zich hebben.

Wel of geen streepje?
Meestal als je een naam hebt of een tal woorden kun je ervoor kiezen een streepje er tussen te zetten. Wij raden dan ook aan om als je een keuze hebt ze allebij te registreren, dit om de conccurentie. Maar ook voor Google, “schoenen-kopen”zou  beter en sneller in Google ranken omdat het streepje gezien word als een spatie. Maar “schoenenkopen” onthoud men eerder. Registreer dus beide!

rolonnkr@hotmail.com

About The Author

No Comments